Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Se on loppu nyt

– Miksi sinä makuutat virveliäsi pitkällään veneen lattialla etkä pidä sitä siirtymätaipaleella vapatelineessä, kysyin vaimoltani, kun porhalsimme lauantaina pitkin poikin Korppoon ja Houtskarin taimenapajia, nykyään entisiä sellaisia.

– Siksi, koska telineessä uistin pyörisi sotkuun vavan ympärille, hän vastasi.

– Mikset laita viehettä kiinni vaparenkaaseen, kun silloin ei tule sotkuja, ihmettelin.

– No siksi, että sen irrottamiseen menee aikaa, ja minun pitää ehtiä heittämään ensimmäisenä, hän kuittasi.

Täytyy myöntää, että vaimon asenne on kohdallaan. Olin itse samanlainen vielä muutama vuosi sitten.

Nykyään on aivan sama, vaikka en ehtisi heittää lainkaan. Ei sieltä kuitenkaan enää minulle taimenta nouse. Vietin sen vuoksi lauantaina jopa valheellisesti yllätyssynttäreitäni. En olisi tehnyt sitä muuten, mutta kun radiossa kerrottiin, että Mikki Hiiri täyttää 90 vuotta.

Olimme vaimon kanssa koko lauantaipäivän merellä, mutta raitis ilma ei hänelle silti piisannut. Illalla hän meni otsalamppu päässä hohtosienestämään ja sai pari litraa suppilovahveroita.

 

Vaimoni on vielä melko kokematon taimenkalastaja. Hän totesikin lauantain jälkeen, että tämä oli hänen ensimmäinen taimenretkensä ilman saalista. Kaikkiaan se oli hänen toinen taimenreissunsa. Jokainen voi päätellä, miten kävi ensimmäisellä. Itse en voi kirjoittaa sitä enää kateellisuuksissani julki.

Busterini on saanut taas niin vilkkaasti kyytiä, että joudun jännittämään, pitääkö perämoottori viedä jo neljättä kertaa Korpo Mariniin 100 tunnin huoltoon tänä sesonkina. Kuski ainakin kaipaisi huoltoa, sillä olkapään laakerit raksuttavat taas pahasti. (Kuva: Kristiina Jurvainen)

Itse asiassa julistan tässä ja nyt tehtyämme jälleen kerran hukkareissun, että taimenkalastukseni on nyt loppu.

Ainakin henkisesti. Saattaa olla, että ruumiini lähtee vielä taimenjahtiin, varsinkin jos vaimo vaatii. Henkisesti olen sitä mieltä monestakin syystä, että meritaimenen kalastaminen ei ole nykyään järkevän ihmisen hommaa. Tämä lauselma toisaalta vapauttaa minut taas perustellusti merelle, sillä enhän ole järkevä ihminen.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ vastarintaliikkeessä taistelleita käsityöläisolueiden valmistajia kutsuttiin partesaaneiksi.

 

 

 

Vastaa