Jutut

JUTUT | Jonna Lankinen |

Ida-Kajsalle ja Aaronille Korppoo on maailman paras paikka

Espanjassa tavanneet ja rakastuneet Aaron Blanco Tejedor ja korppoolaissyntyinen Ida-Kajsa Johansson muuttivat tänä keväänä Korppooseen. Korppoo on heille paikka, jossa voi hengittää.

 

Vuonna 2010 Ida-Kajsa Johansson matkusti konferenssimatkalle Espanjan Sevillaan. Siellä hän tapasi Espanjan Baskimaasta lähtöisin olevan Aaron Blanco Tejedorin, ja rakkauttahan se oli.

– Ensi silmäyksellä, pariskunta hymyilee.

Rakastunut suomalais-espanjalaispari löi hynttyyt yhteen ja on tapaamisensa jälkeen asunut ympäri maailmaa siellä ja täällä.

Kipinä paikoilleen asettumiselle syttyi viime kesänä, kun Johansson toi puolisonsa kesäiseen saaristoon, Korppooseen.

– Kun tulin tänne meren äärelle, aloin itkeä. Itkin, sillä täällä oli niin järisyttävän kaunista ja henkeäsalpaavaa, 28-vuotias Tejedor paljastaa.

– Rakastuin valoon. Kesäisen saariston valo on taianomainen. Ja saunantuoksu on maailman parhain tuoksu.

Muut

Tänä keväänä pariskunta saapui Korppooseen uudelleen. Espanja on jäänyt taakse kenties pysyvästi, sillä pariskunnan tarkoitus on jäädä asumaan Korppooseen lopullisesti.

– Tuo ensivaikutelma ei ole lopahtanut, tunne on vain kasvanut suuremmaksi joka päivä. Tämä on unelma, tämä on paratiisi, Tejedor hehkuttaa.

Tällä hetkellä sekä Johansson että Tejedor työskentelevät Korpoströmin saaristokeskuksen ravintolassa tarjoilijoina. Syksyn ja talven tarkat kuviot ovat vielä auki, mutta alkavat hiljalleen selvitä.

– Nyt olemme melko yksilökeskeisiä, mutta minä haluaisin tehdä jotain yhteisen hyvän eteen. Toivoisin, että kaikki sukupolvet tekisivät jotain yhdessä. Täällä on mahdollisuuksia kaikkeen, 29-vuotias Johansson suunnittelee.

Tätä suuntaa-antavaa ajatusta hän on seurannut laatiessaan suunnitelmia talven varalle.

– Alan opettaa joogaa ja espanjaa kansalaisopistossa. Olen ammatiltani kultaseppä ja haluaisin myös ostaa työni vaatimat työkalut. Sen jälkeen voisin avaa pienen oman paikankin.
Muut

Samoilla linjoilla on Aaron Blanco Tejedor.

Suomen- tai ruotsin kieltä hän ei vielä hallitse, ellei lasketa tarjoilijalle tärkeitä sanoja kuten kossuvissy tai päivän keitto. Ne tulevat jo melko sujuvasti.

Kielitaidon puute jarruttaa kuitenkin vain hieman, senhän todistaa jo kesätyökin. Hymyllä ja lämpimällä asenteella selviää pitkälle.

– Olen avoinna kaikelle, ja luonteeltani sellainen, että myös innostun kaikelle.

Tejedor sanoo arvostavansa Korppoossa erityisesti alueella toimivaa Metsähallitusta ja sen tutkijoita. Hän jakaa heidän kanssaan yhteisen rakkauden luontoon.

– Minäkin olen luonto. Siksi minun tulee myös pitää huolta luonnosta.

Muut

Kansainvälinen pariskunta on iloinen, että saa juurruttaa juuriaan nyt Korppoon rantamaisemiin. Ehkäpä jossain vaiheessa lapsiakin voisi toivoa, siitä he ovat yhtä mieltä.

– Korppoo on maailman paras paikka.

Yksi toive Johanssonilla ja Tejedorilla on: kunpa Korppooseen muuttaisi enemmän nuoria perheitä.

– Täällä on aikaa elää, täällä pystyy hengittämään. Täällä voi elää paljon enemmän ja täydemmin kuin kaupungissa, pariskunta kannustaa.

Vastaa