Jutut

JUTUT | Jonna Lankinen |

Iniön vanhasta kunnantalosta kuoriutui majoituspaikka

Iniön vanha kunnantalo elää uutta elämäänsä matkailijoiden majoituspaikkana. Villa Högboksi ristitty talo pidetään lämpimänä talvellakin ja sen sisällä on useita huoneita yöpyjille.
 
Omistaja Harri Markkula kutsuu vanhaa kunnantaloa mieluiten kodinomaiseksi majataloksi.

Hän hankki kiinteistön sopuhintaan syksyllä 2015 Paraisten kaupungilta, joka myi ylimääräisiä ja kaupungille turhia tiloja.

– Olin purjehtinut täällä Iniössä nuorempana ja muistin paikan. Kävimme katsomassa tätä ja huomasimme, että paikka soveltuu pensionaatiksi.

Vanhaan kunnantaloon ei tarvinnut juurikaan tehdä muutoksia ennen sen avaamista matkailukäyttöön.

– Ulkopuolelta olen raivannut puita ja pusikoita, julkisivut olen pessyt. Sisäpuolella ei ole tehty juuri mitään, hieman jotain pientä teknisiä muutostöitä.

Saunaa majatalossa ei toistaiseksi ole. Markkulalla on suunnitelma rakentaa sellainen kesäksi 2019.

 

Harri Markkula ei ainakaan vielä harkitse muuttavansa ympärivuotisesti Iniön saaristomaisemien keskelle. Ensin matkailutoiminnan pitäisi kannattaa talvellakin. Kuva: TS/Jane Iltanen
Harri Markkula ei ainakaan vielä harkitse muuttavansa ympärivuotisesti Iniön saaristomaisemien keskelle. Ensin matkailutoiminnan pitäisi kannattaa talvellakin. Kuva: TS/Jane Iltanen

 

Markkula sanoo kuulleensa jo paljon houkutteluja muuttaa asumaan Iniöön. Tällä hetkellä Pohjanmaalta kotoisin oleva Markkula asuu vaimonsa ja kuudesta lapsesta kolmen nuorimman kanssa Lohjalla.

– Vielä emme voi muuttaa tänne, kun matkailu ei kuitenkaan anna elantoa vuoden ympäri. Matkailukausi loppuu nyt siihen, kun Rengastien lauttayhteys Dalenista Mossalaan katkeaa, vaikka Iniöön on ilmainen lauttayhteys ympäri vuoden.

– Toivottavasti tilanne tulevaisuudessa muuttuu ja matkailusesonkia saadaan venytettyä myös talveen.

Markkula sanoo, että Villa Högbo on ollut alusta lähtien auki ympäri vuoden, mutta keskeneräisen lupien takia varsinaista markkinointia ei ole ollut.

– Aika pitkälle tämä on sellaista, kuin ajattelinkin. Eniten mietityttää nyt se, paljonko esimerkiksi markkinointiin pitäisi satsata. Laitoimme aiemmin tämän paikan tarjolle esimerkiksi Booking.comiin, sitä kautta asiakkaita on alkanut tulla. Tämä on sellaista koko ajan jatkuvaa tutkiskelua, sillä en halua investoida vääriin asioihin, Harri Markkula pohtii.

Yksi vastaus artikkeliin “Iniön vanhasta kunnantalosta kuoriutui majoituspaikka”

  1. sariannat

    Intrnet mainonta ei juuri mitaan maksa, maksuttomia kanavia löytyy, aikaa se vaan vie. Jos aika on rahaa kyllä se sitten maksaa.


Vastaa