Jutut

JUTUT | Jonna Lankinen |

Mathildedaliin lisää veneilijöitä ystävyyssatamatoiminnalla

Ystävyyssatamahankkeen päätavoitteena on tehdä tunnetuksi vaihtoehtoista veneväylää Hangosta Airistolle.
 
 
 
Salon Mathildedalissa toimiva Matildan Meriseura on aloittanut ystävyyssatamahankkeen Espoon Pursiseuran ja espoolaisen veneilyseura Meritien kanssa.
 
– Tällainen ystävyyssatamahanke toteutuu Suomessa tietääkseni nyt ensimmäistä kertaa, sanoo Matildan Meriseuran kommodori Pasi Pyysiäinen.
 
Ystävyyssatamahankkeen päätavoitteena on tehdä tunnetuksi vaihtoehtoista veneväylää Hangosta Airistolle.
 
Kemiönsaaren voi kiertää kahta reittiä, ja Pyysiäisen leikkimielisesti Saaristomeren Koillisväyläksi kutsuma vaihtoehtoinen väylä on ollut hiljainen ja on edelleen monelle veneilijälle tuntematon.
 
– Se on koettu pitkäksi ja puuduttavaksi, koska matkalla ei ole aiemmin ollut nykyveneilijän palveluvaatimuksia täyttävää vierasvenesatamaa. Mathildedalin satama on kuitenkin uudistettu täysin ja se on nyt yksi Saaristomeren suurimmista ja palveluiltaan monipuolisimmista.
 
Vaihtoehtoinen reitti tuo jonkin verran lisäpituutta Hangon ja Nauvon väliselle siirtymälle. Pyysiäisen mukaan parinkymmenen solmun vauhdilla matka Mathildedalin kautta pitenee noin 35 minuutilla.
 
Ystävyyssatamatoiminnan aloittaneet veneseurat järjestävät Mathildedalissa jo ensi kesänä purjehduskursseja. Ne myös mainostavat omalle jäsenistölleen Mathildedalin sataman palveluja ja sitä kautta vaihtoehtoista reittiä.
 
– Tämä on suojaisa ja hyvä väylä, joka voi pidentää veneilykautta täällä Saaristomeren tuntumassa mainiosti, Pyysiäinen uskoo.
 
 

Vastaa