Jutut

JUTUT | Jonna Lankinen |

Mossalassa voi majoittua satoja ihmisiä yössä

Moni muistaa Saariston lomakeskuksen, ison leirintä- ja mökkialueen Houtskarin Mossalassa, hieman kulahtaneen oloisena paikkana. Vuosien varrella paikka on kuitenkin pessyt kasvonsa monellakin tapaa ja muuttanut muun muassa nimensä Mossala Island Resortiksi.

– Tänä vuonna vietämme kymmenvuotiasjuhlia. Siinä ajassa on tapahtunut paljon, sanoo myös yrityksen markkinointivastaava Aleksandra Kitacheva sanoo.

Kolmenkymmenen hehtaarin kokoinen alue on laajentunut niin, että nykyään siellä on peräti kaksikymmentä neljän hengen pikkumökkiä, neljä hieman isompaa mökkiä, omat alueet telttailijoille ja karavaanareille sekä alueen ylpeys, kolme vuotta sitten rakentunut iso, perhekäyttöön vuokrattava huvila.

Lomakeskuksen käyttöaste on vuosi vuodelta kasvussa.

– Meillä on enemmän asiakkaita kuin Antonialla, joka kuljettaa Rengastien matkailijoita Houtskarista Iniöön.
Asiakkaista noin 90 prosenttia on kesäaikaan suomalaisia, koko vuoden keskiarvona hieman vähemmän.

– Viime aikoina täällä on käynyt yhä enemmän ja enemmän purjehtijoita. Satama ei kuitenkaan ole nyt niin hyvässä kunnossa kuin toivoisimme. Haluammekin panostaa siihen nyt jatkossa, jotta saisimme purjehtijoille omat palvelut ja oman rakennuksen rantaan.

 

Mossala Island Resortin suurin ylpeys on kolme vuotta sitten valmistunut huvila, jota vuokrataan halukkaille. Kuva: TS/Jane Iltanen
Mossala Island Resortin suurin ylpeys on kolme vuotta sitten valmistunut huvila, jota vuokrataan halukkaille. Kuva: TS/Jane Iltanen

 

Tällä hetkellä vierasvenesatamassa on paikat 40 veneelle.

Aleksandra Kitacheva sanoo, että Mossala Island Resortiin saapuville matkailijoille tarjotaan vuosi vuodelta yhä enemmän erilaisia palvelupaketteja. Enää ei riitä, että nettisivuilla on näkyvissä pelkät mökkihinnat. Matkailupaketit on suunnattu suoraan erilaisille kohderyhmille.

– Esimerkiksi kalastajapaketteihin sisältyy vene ja bensat ja niin edelleen. Tuotteistuksen pitää olla kunnossa, jotta asiakas näkee, mitä kaikkea on tarjolla. Eivät he näitä paketteja sellaisenaan osta, mutta osaavat sitten kysyä erilaisten palvelujen perään, Kitacheva kertoo.

 

Vastaa