Jutut

JUTUT | Jonna Lankinen |

Nauvosta on helppoa lähteä melomaan

Yksi parhaimpia paikkoja lähteä melomaan Nauvossa on vierasvenesatama.

 

Nauvolaisen intohimomeloja Kaj Arnön mukaan parempia lähtöpaikkoja melontaseikkailulle saa hakea kuin Börjes Fisk-kalasavustamon vieressä sijaitseva Nauvon pursiseuran jollaramppi.

– Hyvä ensietappi täältä lähdettäessä on klassikkoreitti Ernholmin ympäri. Se on pituudeltaan noin 7–8 kilometriä, Arnö vinkkaa.

Kokenut meloja suorittaa reitin halutessaan tunnissa, kun taas verkkaisempaan tahtiin nautiskeleva taittaa matkaa noin neljä tuntia. Kun reitin meloo vastapäivään ja aloittaa helpoimmasta suunnasta, etelästä, Krogströmmenin virran suunnasta, ehtii lämmitellä ennen aukeita vesiosuuksia.

Tämä ja monta muuta ohjetta Nauvossa melomiseen löytyy Kaj Arnön ja kumppanien toimittamasta lehdestä Melo Nauvossa, jota saa rajatusti Nauvon matkailuinfosta.

– Haluamme inspiroida ihmisiä tulemaan katsomaan, miten kauniissa maisemissa Nauvossa voikaan meloa. Tavoitteenamme on myös luoda verkostoja Nauvossa melovien kesken, Arnö perustelee lehteä.

 

Paraisten matkailun Matilda Åberg on kokenut meloja, joka meloo Nauvossa ympäri vuoden. Kuva: TS/Jane Iltanen
Paraisten matkailun Matilda Åberg on kokenut meloja, joka meloo Nauvossa ympäri vuoden. Kuva: TS/Jane Iltanen

Paraisten matkailuorganisaatiossa työskentelevä Matilda Åberg asuu Nauvossa ja on itsekin aktiivinen meloja, joka liikkuu kajakillaan ympäri vuoden. Kun saaristoon saapuu esimerkiksi ulkomaisia matkailubloggareita, Åberg vie heitä usein myös melomaan. Nauvon kauniita saaria ja vesistöä on ilo näyttää myös kajakista käsin.

Åberg kannustaa matkailijoita tulemaan Nauvoon myös ilman omaa kajakkia.

– Näin kesäaikaan torin vierestä saa vuokrata kajakkeja joka päivä. Niitä on siellä kymmenkunta eli käytännössä kaikille riittää, eikä etukäteisvarausta yleensä tarvita.

Vuokraan sisältyy kaikki tarvittava melontaliiveistä alkaen. Vuokraajalta saa myös ohjeet hyvästä reittivalinnasta.

 

Vastaa