Jutut

JUTUT | Annamari Nurminen |

Synnyinkaupunkiin pursiseurayrittäjäksi

Uudenkaupungin purjehdusseuran paviljonki sai uudet isännät taivassalolaisperheestä.

 

Kotiseutu veti puoleensa, kun uusikaupunkilaislähtöiseltä Jussi Liimataiselta kysyttiin halukkuutta ryhtyä Pietarinkarilla sijaitsevan Uudenkaupungin purjehdusseuran paviljongin ravintolayrittäjäksi.

Taivassalolaisten Jussi ja Susanna Liimataisen Ari-Anna Oy solmi alkukesästä vuokrasopimuksen purjehdusseuran kanssa. Kuluvan kesän jälkeen sopimuksessa on kolmen vuoden optio, josta sovitaan vuosi kerrallaan.

– Koska hyvien ravintolatyöntekijöiden löytäminen näin nopealla aikataululla oli mahdoton tehtävä, päätimme pitää ravintolan tilauskäytössä tämän kesän. Ensi kesänä saamme paviljongin sitten auki kaikille kävijöille. Tarkoitus on tarjota lounasta ja illalla à La Carte -listaa, Jussi Liimatainen kertoo.

 

Kaupungissa satsataan yrittäjyyteen

Purjehdusseura haki paviljonkiin uutta ravintoloitsijaa jo viime syksynä. Liimataiset kertovat innostuneensa saariravintolasta, sillä Uudenkaupungin nousujohteinen talous ja kaupungin yrittäjämyönteinen ilmapiiri vakuuttivat heidät.

Jussi Liimatainen kertoo jututtaneensa Uudenkaupungin elinkeinojohtoa ennen päätöksen kypsymistä.
– Olen erittäin iloinen siitä, että Uudessakaupungissa satsataan yrittäjyyteen.

Paviljonkia remontoitu paljon

Uudenkaupungin purjehdusseuran paviljonkia on viimeisen vuoden aikana remontoitu runsaasti. Uusien suihku- ja wc-tilojen ansiosta ravintolasalia on pystytty laajentamaan. Lisäksi salin kaikki ikkunat on kunnostettu. Viime kesänä saaren laitureita ja poijuja uusittiin.

– Pursiseura on pitänyt kiinteistöstä erittäin hyvää huolta. Tämä painoi vaakakupissa, kun pohdimme yrittäjäksi lähtemistä. Halusimme varmistua siitä, että siellä pystyy pyörittämään kannattavaa liiketoimintaa, Jussi ja Susanna Liimatainen sanovat.

 

Yrittäjinä myös Taivassalossa

Liimataiset toimivat ravintolayrittäjinä myös Taivassalon Hakkenpäässä, jossa heillä on ravintolan lisäksi majoitus- ja venepalveluja. Hakkenpäässä heillä on Sahan saluuna ja Sahanranta, jossa on tarjolla B&B -palvelua.

Pariskunnan yrittäjäura alkoi vuonna 2016, jolloin he ostivat Ravintola Raitin liiketoiminnan Taivassalon keskustassa.

Jussi Liimatainen on kotoisin Uudestakaupungista. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän työskenteli merikapteenina. Perhe muutti Taivassaloon vuonna 2008.

 

 • Purjehdusseuran paviljonki
 • Uudenkaupungin purjehdusseuran paviljonki sijaitsee Pietarinkarin saaressa Uudenkaupungin edustalla.
  Paviljongissa on 100-paikkainen ravintolasali ja 20-paikkainen kabinetti.
  Pietarinkarin saareen rakennettiin ensimmäinen paviljonki vuonna 1896. Alkuperäistä rakennusta on laajennettu ja korjattu moneen otteeseen.
  Vuonna 1954 Pietarinkarista saatiin puhelinyhteys kaupunkiin ja 1962 paviljonki kytkettiin valtakunnan sähköverkkoon. Nykyisin saareen tulee myös vesijohtovesi.
  Uudenkaupungin purjehdusseura on perustettu vuonna 1884.
 • Lähde: Uudenkaupungin purjehdusseura

Vastaa