Jutut

JUTUT | Annamari Nurminen |

Taivassalon Hakkenpään veneilypalveluille uutta vauhtia jo ensi kesänä

Yrittäjä laajentaa pienvenesatamaa lisäämällä palveluja. Suunnitteilla on myös pysyvä polttoainemyynti ja elintarvikeliike. Kunnanjohtaja haaveilee satamasta Kasnäsin vierasvenesataman veroista paikkaa.

Taivassalon Hakkenpään pienvenesataman kehittäminen sai uutta puhtia, kun Taivassalon kunnanhallitus päätti maanantaina kymmenen vuoden vuokrasopimuksen solmimisesta Ari-Anna Oy:n kanssa.

Sataman kehittämiseksi yritykselle myydään myös satamassa sijaitseva maa-alue. Vielä valtuuston siunausta odottava maa-aluekauppa mahdollistaa Ari-Anna Oy:lle veneiden talvisäilytyspalveluiden uudelleenkäynnistämisen.

Yrityksellä on pienvenesatamassa jo ennestään Sahan Saluuna -ravintola sekä samassa pihapiirissä sijaitseva Sahanranta-majatalo.
Yrittäjä Jussi Liimatainen kertoo yrityksen vuokranneen satama-aluetta ja tarjonneen vierasvene- ja kausivuokrapaikkoja viime vuodesta lähtien. Viime syksynä Ari-Annan vuokrasopimusta jatkettiin tähän kevääseen.

– Halusimme nyt solmia pitkän vuokrasopimuksen, jotta alueeseen investoiminen olisi järkevää. Sahan Saluunan kiinteistöhän meillä on jo pitkällä vuokrasopimuksella, joka jatkuu vuoteen 2041 saakka, Jussi Liimatainen kertoo.

Hän kertoo yrityksen laajentavan aluksi venepalveluihin.

– Tarjoamme jatkossa nosto-, lasku-, huolto- ja laitemyynti- sekä asennuspalveluita. Rakennamme myös talvisäilytyshallin, hän kertoo.

”Sijainti ei ainakaan estä kehittämistä”

Taivassalon kunta osti Hakkenpään pienvenesataman alueen etuosto-oikeudella 1990-luvun alussa.
 
Kunta yritti myydä pienvenesataman maa-aluetta jo vuonna 2015, mutta kauppoja ei syntynyt.
 
– Satama-alueella on ollut vuokralaisia eri mittaisilla vuokrasopimuksilla, mutta alue ei ole kehittynyt sellaiseksi vierasvenesatamaksi, kuin kunnassa alun perin ajateltiin, kertoo kunnanjohtaja Vesa Rantala.
 
Hänen visionsa on, että aluetta odottaa nyt uuden kukoistuksen aika.
 
– Parin vuoden sisään se on varmasti Kasnäsin vierasvenesataman veroinen paikka. Kun Saaristomeren karttaa katsoo, niin sijainti ei ainakaan estä kehittämistä. Sieltä on lyhyt matka niin Naantaliin kuin Turkuunkin, Rantala pohtii.
 
Myös Jussi Liimatainen näkee alueella paljon mahdollisuuksia.
 
– Olen jo viimeiset viisi vuotta harmitellut, että loistavalla paikalla olevaa satamaa ei ole saatu kehitettyä. Ollaan kuitenkin saariston sydämessä. Kurjaa, että alue on päästetty niin huonoon kuntoon, sillä nyt se vaatii isoja investointeja.
 
– Kun venehommat saadaan käyntiin, meidän on tarkoitus lisätä muitakin palveluja. Seuraavaksi keskitymme matkailun kehittämiseen. Mahdollisesti saamme lisää majoituskapasiteettia jo olemassa olevan parinkymmenen huonepaikan lisäksi.
 
Liimataisen yrityksellä on tarkoituksena saada pienvenesatamaan jo ensi kesäksi pysyvä polttoaineenmyynti.
 
– Suunnitteilla on myös pieni elintarvikeliike. Sen toteuttamista hidastaa se, että myymälän perustaminen vaatii todennäköisesti lisärakentamista. Emme ehkä saa sitä vielä ensi kesäksi, mutta seuraavaksi sitten viimeistään, Liimatainen lupaa.
 
 

Yksi vastaus artikkeliin “Taivassalon Hakkenpään veneilypalveluille uutta vauhtia jo ensi kesänä”

  1. Pertti Suominen

    ”– Satama-alueella on ollut vuokralaisia eri mittaisilla vuokrasopimuksilla, mutta alue ei ole kehittynyt sellaiseksi vierasvenesatamaksi, kuin kunnassa alun perin ajateltiin, kertoo kunnanjohtaja Vesa Rantala.
    Hänen visionsa on, että aluetta odottaa nyt uuden kukoistuksen aika.
    – Parin vuoden sisään se on varmasti Kasnäsin vierasvenesataman veroinen paikka.”
    Kyllä kunnanjohtajalta puuttuu realismi kokonaan. Kannattais varmaan joskus käydä Kasnäsissä ja yrittää paikan päällä ymmärtää, miten paljon rahaa tuollaisen ifrastruktuurin rakentaminen vaatii sekä kuinka kauan yhtä suuren asiaskasvolyymin saaminen kestää.


Vastaa