Jutut

JUTUT | Annamari Nurminen |

Uusi infokioski korvaa Sinisimpukan palveluja Kasnäsissä

Joulukuussa suljetun luontokeskus Sinisimpukan kiinteistö Kasnäsissä on edelleen vajaakäytöllä. Metsähallitus etsii taloon vuokralaista, mutta virallista hakua ei ole vieläkään aloitettu.

 

– Tarkoituksemme on löytää vuokralainen, joka täydentää Kasnäsin palvelutarjontaa ja lisää sataman vetovoimaa. Tämä on myös Kemiönsaaren kunnan toive, kertoo Henrik Jansson Metsähallituksesta.

– Kiinnostuneita on ollut, ja minulla on vahva luottamus, että siihen löytyy hyvä vuokralainen. Kiinteistöä ei myydä, vaan ensisijainen tavoite on vuokrata sitä, hän sanoo.

Sinisimpukan luontokeskus sulki ovensa 31. joulukuuta. Henrik Janssonin mukaan Sinisimpukassa on edelleen työhuoneet Metsähallituksen työntekijöille, mutta yleisölle tila ei enää ole ollut avoinna.

Sinisimpukassa oli aiemmin saariston luontoa vedenpinnan ylä- ja alapuolelta esitteleviä näyttelyitä. Luontokeskuksesta jaettiin myös retkineuvoja ja -vinkkejä. Kasnäs sijaitsee Saaristomeren kansallispuiston itälaidalla.

 

Sinisimpukan luontokeskus suljettiin viime joulukuussa. Tiloihin etsitään yhä vuokralaista. Kuva: TS/Jari Laurikko
Sinisimpukan luontokeskus suljettiin viime joulukuussa. Tiloihin etsitään yhä vuokralaista. Kuva: TS/Jari Laurikko

 

Metsähallituksen mukaan luontokeskuksen suosio hiipui viimeisinä aukiolovuosina merkittävästi. Kiinnostusta vähensi muun muassa Teijon kansallispuiston perustaminen.

Metsähallitus ja Kemiönsaaren kunta avasivat kesäkuun alussa infopisteen Kasnäsin lauttarantaan korvaamaan luontokeskuksen palveluja. Infosta saa tietoa muun muassa yöpymispaikoista ja vierailukohteista. Palvelu infopisteellä on päivittäistä 13.8 saakka.

Metsähallituksen asiakaspalvelupäällikkö Petra Niskanen kertoi aiemmin (TS 17.5.2017) että infopiste perustettiin, koska Metsähallitus haluaa kehittää paikallista asiakaspalvelua Kasnäsissä Sinisimpukan sulkeutumisen jälkeen.

Vastaa