Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Anna mun kaikki kestää

Tulisivatpa jäät äkkiä, jotta kaverit ja tutut eivät pääsisi enää veneellä kalaan. Siinä on nimittäin ollut kestämistä, kun kännykkään on putkahdellut taimenen kuvia sieltä täältä. Onneksi viime viikonvaihteelta kuului kalamiehltä myös nollatuloksia.

Sietokykyäni venytettiin kuitenkin äärimmilleen, kun jopa oma vaimoni nöyryytti minua ottamalla taimenen. Hieman minua lohdutti se, että vaimo sai taimenensa verkolla. Taimenen ohella saimme kolme joulusiikaa pakkaseen.

Vaimon saama taimen oli luonnonkantaa ja alamittainen. Kalan suomupinta oli ikävästi vaurioitunut verkossa.
Vapautimme kalan.
Saimme jännittää hetken, onko taimenesta enää eläjäksi, kun se jäi hetkeksi rantaan haukkomaan henkeään.
Lopulta se oikeni ja lähti terhakkaasti matkoihinsa.

Minua on alkanut pelottaa. Vaimo on innostunut verkkokalastuksesta, mutta hiljattain hän kävi ostamassa itselleen myös ensimmäisen taimenvieheen. Olen aivan varma, että jos hän lähtee vielä laiturilta heittämisen sijaan veneeseenikin, silloin hän niitä taimenia vasta nenäni edestä nappaakin.

Kalareissuni ovat näin syksylläkin vielä niin pitkiä, että mielummin vaimo lähtee maastopyörällä metsään kuin mukaan matkaani.

Metsässä hän meinasi lauantaina törmätä merikotkaan. Kotka lähti lentoon viime hetkellä haaskamontulta, jossa vaimon mukaan  makasi kolmen suden jäännökset.

 

 

 

Että mitä? Rohkenin epäillä, että kuka nyt olisi jättänyt hautaamatta sudenraadot piiloon nykyisen salakaatokohun aikana? Todisteeksi vaimo oli ottanut sieltä mukaan yhden ”suden” koiven, mikä rauhoitti mieltäni. Eiköhän tuo nyt ole selvä peuran koipi.

Susia kaadetaan koirasusina, mutta voiko luonnossa liikkua myös peurasusia, joiden koivissa on sorkat?

Lauantai ja sunnuntai tarjosivat loisteliaat taimensäät, kun tuuli tuli lännestä ja muutenkin kaikki oli kohdallaan. Hieman toiveitani herätti henkiin se, että lauantaina karkuutin hypystä alamittaisen taimenen ja sunnuntaina veneen vierellä niitä pyörähti kaksi.

Ehkä ensi viikonvaihteessa jo onnistaa.

Tuskinpa sentään. Taimenmies ei pety.

P.S S-ryhmä kertoo lähettävänsä livena facebookissa itsenäisyyspäivänä Prisman kassahihnalta kuvaa suomalaisten ostoksista. Tervetuloa vaan lähettämään kuvaa meikäläisen taimenliukuhihnalta. Takaan, että se vasta niin tylsää kuvaa on, että Prisman hihnakuva on sen rinnalla räiskyvää toimintaseikkailua.

 

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ kalamiesten korttiringin jakaja piti haipakkaa.

3 vastausta artikkeliin “Anna mun kaikki kestää”

 1. Latosaaren Affena

  Onhan se hienoa että on hyvätuloinen toimittaja, jolla on mökit ja veneet jo hankittuna. Ei tarvitse sitä kalaa syödäkseen, kuten jotkut muut, vaan voi ylimielisesti ”vapauttaa” vahingoittamansa kalan veteen kuolemaan pois silmistä. Toisaalta, mitenkähän kauan Turun Sanomilla tulee olemaan omia toimittajia?


  • JiiKoo

   Latosaaren affena voi lukea ajankuluks kalastuslakia. Kaikki evälliset taimenet on vapautettava kunnosta riippumatta. Turha kitistä jollei edes kalastuslain peruasiat ole hallussa.


 2. Kalalajit haltuun

  Yllä oleva ”taimen” on kyllä kirjolohi. Kylläkin todella hieno ja ehjät evät.


Vastaa