Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Brändön kisa hiipuu, lähivesillä antoisaa

Brändön kalakisat näyttävät olevan kutistumassa ainakin osanottajamäärässä ja haukien koossa mitattuna. Viime viikonvaihteessa järjestettyyn kisaan osallistui 55 venekuntaa, kun vielä viime vuonna niitä oli 69. Parhaimpina vuosina Brändössä kisaili reilusti yli toista sataa venekuntaa.

Voiton vei virolaisten M.V. Wool -joukkue, kakkosena Tohado Fishingteam. Kolmossijan otti Team Måvet.

Viime vuoden suurin hauki painoi 5,8 kiloa, kun tänä vuonna ainoaksi viiden kilon ylitykseksi jäi 5,5 kilon luupää.

Jossain mentiin sentään eteenpäin: Kun kisassa punnittiin kolme kummankin kalapäivän suurinta kalaa, oli voittajan kokonaissaalis nyt 21,4, kiloa. Viime vuonna voittosaalis jäi runsaaseen 18 kiloon.

Ennen kisoja ahvenen syönti oli kuulemma Brändössä huikeaa. Suurimmat liukukohomenetelmällä ja täkyllä saadut ahvenet painoivat 800 grammaa.

Näytin Aallon Jounille heti kättelyssä, kuinka pientä haukea on odotettavissa.
Näytin Aallon Jounille heti kättelyssä, kuinka pientä haukea on odotettavissa.

Itse en Brändön kisaan osallistunut, vaan keskityn syyskuun lopussa järjestettävään Mossalan kisaan, jotta käsivarren heittolihakset eivät mene ylikuntoon ja rasitu liikaa ennen tuota timanttiliigan kisaa.

Aika pian näytin, että on niitä vieläkin pienempiä kaloja olemassa.
Aika pian näytin, että on niitä vieläkin pienempiä kaloja olemassa.

Veneilimme lauantaina Aallon Jounin kanssa Korppoon pääsaarelta pohjoiseen Mossalan kalakisan vesille asti. Odotukset olivat kohtalaiset, koska yöllä oli satanut, minkä huomasin siitä, että meri oli märkä.

 

 

Huomasin myös sen, että harjoittelussakin on riskinsä, kun hauki hyökkäsi kovalle syönnille vaisun aamupäivän jälkeen. Onneksi lihakseni ovat niin surkastuneet, että eivät ne voi edes haukien väsyttelyn seurauksena kovin kauan särkeä.

Aamupäivällä oli ukkosta ilmassa, minkä vuoksi saimme kolmen tunnin aikana vain kuusi haukea. Iltapäivällä painostava ukkosilma väistyi rankan sadekuuron jälkeen, mutta tuuli oli suunnaltaan edelleen vaihteleva tai keli täysin tyven.

Enpä ole ennen tuollaisissa olosuhteissa tainnut koskaan saada niin hyvin kalaa.  Tyyni keli tai suunnaltaan vaihteleva tuuli ovat olosuhteita, jolloin hauki on tilastojenkin mukaan aina syönyt selkeästi huonoimmin.

Nyt onnistuimme kuitenkin saamaan peräti 38 haukea, joiden joukossa ei kuitenkaan ollut ainuttakaan 2,5 -kilon ylittäjää.

Joui 2

 

 

jouni3

Jounille iski erässä lahdessa tilanne päälle tämän tästä. Saimme sieltä runsaassa puolessa tunnissa 12 haukea.
Jounille iski erässä lahdessa tilanne päälle tämän tästä. Saimme sieltä runsaassa puolessa tunnissa 12 haukea.

Hyvä syönti jatkui myös sunnuntai-aamuna, jolloin sain 16 haukea parissa tunnissa, mikä nosti viikonlopun saalismääräni 41 haukeen. Syönti loppui kuin seinään iltapäivällä, kun alkoi yhtenäinen sade. Näinhän tapahtuu kestosateella melkein aina.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ bussilla EM-kisoihin matkannut Suomen susijengi antoi kannatuksensa koristeille.

Vastaa