Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Jo alkaa nousta isompaa kalaa

Mereltä on alkanut kuulua sellaisia haukiuutisia, että päätin viikonloppuna parantua kalastusmasennuksestani ja lähteä kalaan.

Kustavin kalaopas Liukkosen Vesa kertoi olleensa loppuviikosta merellä amerikkalaisryhmän kanssa, jonka saama suurin hauki painoi 7,1 kiloa. Veneeseen vinssattiin muutenkin tuhtia tavaraa.

Saton Niko viestitti  jo aiemmin blogistani provosoituneena, että hänen suurin haukensa tältä kesältä painoi komeat 11 kiloa.

Teppo Lehtovaara ja miehen uusi ennätyshauki.

Lehtovaaran Teppo puolestaan väsytti Kustavissa kuusikiloisen hauen, joka on hänen ennätyksensä. Hieman myöhemmin hän sai samasta paikasta 5,5-kiloisen.

Se, että ennätyshauki ei ole tuon suurempi – vielä – on Tepon kannalta siitä mukavaa, että ennätyksen parantaminen on suhteellisen helppoa.

Toista se on Kurjen Villellä, joka takavuosina sai Iniöstä 16,2 -kiloisen hauen. Ville ilmoitti saman tien, että hän voisi lopettaa kalastamisen siihen paikkaan, koska ei kuitenkaan tule koskaan enää saamaan isompaa haukea.

Itsekin olen varonut tuloksekkaasti sitä, etten vaan vahingossakaan saa mitään tosivonkaletta. Tällä kalastusmäärällä se vaatii jo taitoa. Aina ei ole helppoa olla huono.

Teppo kertoi lähteneensä merelle, kun vaimo oli tilannut häneltä 2-kiloisen ruokahauen. Siihen nähden Tepon kalat olivat ylisuuria, mikä saikin hänet kutsumaan minut kylään, koska minä en saa kuin pieniä kaloja. Niin tosi.

Tepon keljuilusta ja muiden vonkaleista provosoituneena säntäsin merelle ja päätin: minähän teille näytän.

Voihan Vimpa. En sitten näyttänytkään. Pelkkiä vaimolle sopivia ruokahaukia sain. Tosin hän oli jo ehtinyt täyttää tämänkin tarpeen verkon avulla.

Pelkään, että uusi haukipaitani voi osoittautua kohtalokkaaksi.

Vaimo hoitaa meillä ruokahaukien perkauksen jo niin rutiinilla, että hiukan minua hirvitti vetää lahjaksi saamani haukipaita päälle. Yöpaitana sitä en ainakaan uskalla käyttää. Ties vaikka vaimokulta alkaisi minua suomustusraudalla rassaamaan, muka unissaan.

Myös Lehtovaaran Tepon on syytä olla varuillaan, koska viimeksi heidän mökillään vieraillessani huomasin, että sinne oli ilmestynyt Tepon perkuupöytä.

Vesihiihtokeskuksessamme hengailivat tällä kertaa Jussi Mulo (vas.), Kalle Tuominen, Pyry Jurvainen ja Josefina Mäntylä.

Näyttää siltä, että minusta on nykyään eniten hyötyä merellä vesihiihdon vetoveneen kuljettajana. Naapurin mökistä singahti taas nuorisoseurue suksimaan aalloille. Mielellänihän minä heitä veneen perässä vetelin, kun ei heillä ollut sauvojakaan mukana.

Itse en vieläkään uskaltautunut vesisuksille, kuten en ole koko elämässäni tehnyt. Olen nimittäin täysin varma, että minut vedettäisiin keskelle Kihtiä ja jätettäisiin sinne, sanoi jätelaki mitä sanoi.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ optikko joutui sairaalaan keitettyään itselleen linssikeittoa.

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Jo alkaa nousta isompaa kalaa”

  1. Rauno Teitti

    Terveisiä Tepolle! Yleensä hän lukee puntaria väärältä puolelta. 🙂


Vastaa