Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Trump vie kalatkin merestä

Olosuhteet eivät tosiaankaan ole tänä syksynä suosineet taimenkalastusta, sillä syksyyn osui ensin pitkä matalan veden jakso ja heti päälle tuli pakkasjakso. Viime viikonvaihteena alkoi jo näyttää hieman paremmalta, kun Korppoossa pääsi kalastamaan nollakelissä.

Taitaa käydä niin kuin veikkailin, ettei veneilykausi sittenkään ole vielä ohi ainakaan jäiden vuoksi. Taakse jääneet kireämmät pakkaset olivat kuitenkin saaneet aikaan sen, että perämoottorin alaosa oli paksun jään peitossa, kun olin pari viikkoa sitten mökillä ollessani  tyhmyyttäni nostanut moottorin yläasentoon.

Puunuijalla ja vasaralla varovasti naputtelin jään pois enkä tarvinnut koneen sulatuksessa edes vaimon hiustenkuivaajaa ja minkkiturkkia. Jäähdytysvesikin lähti kiertämään vaurioitta, kun annoin koneen alaosan liota meressä yön yli ennen käynnistämisyritystä.

Kokeilin aamulla uutta innovaatiota eli panin kynsikkäiden alle ihonmyötäiset kumihanskat näppien päiden jäätymistä estämään. Ei toiminut, näpit olivat melkein kylmemmät kuin ilman.
Kokeilin aamulla uutta innovaatiota eli panin kynsikkäiden alle ihonmyötäiset kumihanskat näppien päiden jäätymistä estämään. Ei toiminut, näpit olivat melkein kylmemmät kuin ilman.

 

Lumessa olevien jälkien perusteella tästä on mennyt kultainen hauennoutaja -vai mikä lie elukka - mereen ja palannut sieltä takaisin. Tai sitten kaksi jänistä on päättänyt hukuttautua käsi kädessä.
Lumessa olevien jälkien perusteella tästä on mennyt kultainen hauennoutaja -vai mikä lie elukka – mereen ja palannut sieltä takaisin. Tai sitten kaksi jänistä on päättänyt hukuttautua käsi kädessä.

Meriveden korkeus pysytteli edelleen noin 30 senttiä normaalin alapuolella.  Lauantaina aamupäivällä kalastusta haittasi tyven sää, mutta iltapäivällä ja sunnuntaina tuuli henkäili lempeästi välillä jopa lännestä, vaikka enimmäkseen se taisi olla luoteessa. Meriveden lämpötila oli kuitenkin pudonnut ihanteelliseen 4-5 -asteeseen, vaikka käväisi se alle neljänkin asteen parissa paikassa.

Mutta ei mitään. Ei kalan kalaa. Ei sintin sinttiä.

Liekö syy ollut superkuussa? Syy saattoi olla myös Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksessa, vaikka en olisi ikinä uskonut, että Trump saa kaiken menemään päin helvettiä näin nopeasti.

Lauantaina yritimme Jalaksen Tomin kanssa joulutaimenta ja jätimme hauen kalastuksen sikseen. Saimme pari havaintoa alamittaisista taimenista, mutta siinä kaikki. Sunnuntaina en saanut edes havaintoja eikä saanut muuten Mellasen Jyrkikään, joka viiletti paatillaan samoilla apajilla.

Koitimme Jalaksen Tomin kanssa vaihdella vavan päähän useampaakin eri väristä viehettä, mutta mikään ei auttanut.
Koitimme Jalaksen Tomin kanssa vaihdella vavan päähän useampaakin eri väristä viehettä, mutta mikään ei auttanut.

Liukkosen Vesan venekunta onnistui haavaamaan lauantaina yhden 47 senttisen taimenen Iniön suunnalla ja sai sunnuntaina parikin havaintoa.
– Nihkeää on ollut, kommentoi Liukkonen maanantaina aloitellessaan päivän taimenrupeamaansa.

Vaimoon voi aina luottaa. Hän nosti verkoilla kuusi joulusiikaa sillä aikaa, kun minä sinkoilin merellä ristiin rastiin.
Vaimoon voi aina luottaa. Hän nosti verkoilla kuusi joulusiikaa sillä aikaa, kun minä sinkoilin merellä ristiin rastiin.

Tällä menolla mitallisen joulutaimenen oton kanssa alkaa tulla kiire. Onneksi paineet eivät ole minulla kuitenkaan samaa luokkaan kuin Jalaksen Tompalla, jolle on annettu tehtäväksi taas hankkia se kuuluisa Korppoon jouluhauki presidentille, kuten hän on jo ennen tehnytkin.

Minun mielestäni paljon päräyttävämmät parran pärinät ja otsikot saataisiin aikaiseksi, jos hän toimittaisi pressalle alamittaisen villin taimenen.

Sunnuntaina minullekin räpsähti taimenkalastuksen sivutuotteena vieheeseen kolme haukea, joten ei sen jouluhauen saannin nyt kovin vaikeaa luulisi olevan.

Siinäpä se. Silloin kun kalaa olisi johonkin tarpeeseen saatava, sitä ei saa.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ Donald Trump juhli vaalivoittonaan koko yön Miss Universumin kanssa niin, että jenkeissä on toinenkin Missi sippi.

Yksi vastaus artikkeliin “Trump vie kalatkin merestä”

  1. Treton

    Kuvien perusteella ihan suomalaiset vievät kaloja merestä -ei Trump.


Vastaa