Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Kala tekee miehestä seksikkään

Sähköpostiini tupsahti kalakaverin viesti, johon oli liitetty vuoden tähän mennessä tärkein uutinen. Nami.fi -viihdesivustolle nostetun Women`s Healthin uutisen mukaan 46 prosenttia naisista pitää kalan kanssa kuvattua miestä eroottisempana kuin kalatta ikuistettua körilästä.

Kalastusaiheinen Fishbrain-applikaatio tutki miesten Tinder-profiilikuvia ja huomasi, että floridalaisista miehistä jopa 22 prosenttia esiintyi kuvassaan tuoreeltaan napatun kalan kanssa. Naiset kokevat, että kalastavat uroot ovat atleettisia, urheilullisia ja mielenkiintoisia vapaita sieluja. On kuitenkin hyvä muistaa, että kalan on oltava tuore ja juuri pyydystetty: kalatiskin kuukausia sitten kuolleilla lajitovereilla ei ole naisiin samanlaista vaikutusta.

Missä vika? Minusta on ollut lukuisia kuvia kalan kanssa tälläkin palstalla, mutta ihailevista hempukoista minulla ei ole havaintoakaan. Pitääkö tässä vanhoilla päivillä lähteä yökerhoon hauki kainalossa?

Ei ole tämäkään kuva hempukoihin tehonnut, eikä ihme, kun kuvassa on melkoinen rääpäle edessä ja takana.
Ei ole tämäkään kuva hempukoihin tehonnut, eikä ihme, kun kuvassa on melkoinen rääpäle edessä ja takana.

Olen minä muuten ravintolaan hauen kanssa mennytkin. Turun Sanomien toimitusosaston pikkujouluihin pitää aina viedä muutaman euron arvoinen joululahja, joka päätyy lahjasäkistä jollekin kollegalle. Minä pyöräytin lahjapaperiin tuoreen ja perkaamattoman kilon painoisen hauen, jonka saajalla oli muutenkin huono säkä: Meno äityi illan mittaan niin kovaksi, että hänen päähänsä putosi katosta kaiutin.

Hauki hävisi jatkoilla ilmeisesti yökerhon narikkaan, josta se on toivottavasti jo poistettu, koska tapahtumasta on aikaa toistakymmentä vuotta. Jos siis saatte narikasta hauen, sitä ei kannata yrittää käyttää naisten hurmaamiseen paitsi siinä tapauksessa, että oma haju on päässyt illan mittaan vieläkin eltaantuneemmaksi.

Kalastus ovat muutenkin naisten suosiossa, sillä Suomen sinivalkoinen ääni Katri Helena on lupautunut perhokalastuksen naisten maajoukkueen suojelijaksi. Naisjoukkue on lähdössä edustamaan historiallisesti ensimmäistä kertaa Suomea Puolassa lokakuussa järjestettävään viralliseen perhokalastuksen Euroopan mestaruuskilpailuun.

Täytyypä kysyä, kuka julkkislaulaja haluaisi lähteä suojelemaan Mossalan haukicupiin lähtevää virvelimiesjoukkuettamme ensi syksynä. Hieman nuorempi vuosikerta kelpaisi. Anna Puulle tiedoksi, että mukaankin pääsee. Ei muuten, mutta voisimme sitten kommentoida, että voitto tuli Puun takaa.

Toinen vaihtoehto suojelijaksi olisi seksikkäämpi versio Abu Garcian perinteikkästä Hi-Lo -vieheestä eli J Lo.

Eh, olipa väsyneitä läppiä, mutta näitähän täällä piisaa.

Katri Helena oli mukana vuonna 2012 järjestetyssä ensimmäisessä naisten perhokalastuksen Suomen mestaruuskilpailussa kilpailijana ja suojelijana. Sijoitus oli tuolloin viides.

Siikoja tuli jo läjäpäin.
Siikoja tuli jo läjäpäin.

Perhomaajoukkueen kapteenina on kolminkertainen naisten Suomen mestari, turkulainen Maria Tuominen, joka odottaa innolla EM-kilpailua.
– Menemme syksyllä etukäteen tutustumaan Puolan kisavesiin ja opettelemaan paikallisille harjuksille sopivat perhokalastustekniikat. Täytyy löytää jo etukäteen sellaiset perhot, joihin kalat siellä parhaiten nappaavat. Tavoitteista tärkein on olla Euroopan paras naisjoukkue.

Kalastusta harrastaa maassamme virallisten arvioiden mukaan yli 500 000 naista, mitä uskallan epäillä. Heistä pieni osa taitaa perhokalastuksen salat, mutta sen suosio naisten harrastuksena on ollut kuulemma nousussa viime vuosina.

Sillä lailla. Jos vaimot lähtevät kalaan miesten kanssa, onko se miehille enää laatuaikaa? Riippuu tietenkin siitä, onko matkassa oma vaimo.

Viime lauantai antoi aiheen ounastella, että siika alkaa syödä kohta oikein kunnolla: sain kymmenen siikaa, joista suurin osa oli yli puolen kilon kaloja. Sunnuntai jäi onginnan osalta vajaaksi, kun mökkisalmeemme pamahti taas jääpinta, joka oli sen verran paksu, että lähdin sitä Terhillä murtamaan vasta puolilta päivin.  Saalis jäi kolmeen siikaan.

Kevään tulo näyttää etenevän vähän kangerrellen. Muuttolintuja ei vielä juuri ole näkynyt, mutta sinitiaiset käyvät jo asuntoesittelyissä eli tsekkaamassa pesintäpönttöjä.

Vaimo kuvasi viikonvaihteessa neitoperhosen, joka luuli kevään jo tulleen. Raukka ei meinannut päästä hangesta siivilleen. (Kuva Kristiina Jurvainen)
Vaimo kuvasi viikonvaihteessa neitoperhosen, joka luuli kevään jo tulleen. Raukka ei meinannut päästä hangesta siivilleen. (Kuva Kristiina Jurvainen)

Kun merivesi oli aika alhaalla, olisi Busterin laskeminen rantarullilta alas tuottanut sen verran paljon töitä ja säätämistä, että jätin koko homman pääsiäiseen. Silloin meille on tulossa mökille iso joukkoa orjia…..eikun vieraita avuksi.

P.S KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ pääsiäisen aikaan lihanleikkuuseen keskittyvä lammasfarmari ei meinaa keritä.

Vastaa