Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Kirosanoja ilma tulvillaan

Harvoin olen tunnustanut, että parempi olisi ollut jättää mökkiviikonloppu viikonvaihteessa väliin.  Viime viikonvaihde oli sellainen, että ilmastonmuutos otti varmasti harppauksen eteenpäin, kun kävin kuumana ja Korppoon ilma saastui pahasti kirosanoistani.

Jouduin taas tappelemaan veneongelmien kanssa oikein olan takaa mennen tullen. Olin joutunut ottamaan veneen ylös telirullille maihin, josta en meinannut millään saada sitä takaisin vesille, kun merivesi oli noin 30 senttiä normaalia alempana. Meidän mökillämme se merkitsee sitä, että rantaviiva on paennut nelisen metriä normaalia alemmas. Olen viritellyt kaikenlaisia virityksiä tällaisen tilanteen varalle, mutta uusinkaan ei toiminut, tumpelo kun olen.

Kun jouduin viikonlopun päätteeksi nostamaan veneen taas ylös, eikös silloin vinssi singahtanut kiinnityksistään irti ja hajonnut.

Niinpä ajattelin käydä nostamassa veneen trailerille Verkanin rampilta, mutta huomasin, että trailerin toisessa renkaassa on klappia. Epäilin laakerin vetävän viimeisiään. Sen vuoksi päätin jättää veneen nostamatta trailerille ja viedä trailerin ensin korjattavaksi Turkuun ennen kuin saan taas raijata veneenkin Raisioon korjattavaksi.

Saimme vaimon kanssa veneen väliaikaisesti loppujen lopuksi parin tunnin toimenpiteiden jälkeen ylös maihin, mutta pahaa pelkään, että laskuvaiheessa ongelmat ovat taas edessä. Minun tuurillani merivesi tuskin nousee normaaliin korkeuteen enää koskaan.

Veneen ja perämoottorin kanssa on nyt ollut sen verran ongelmia kevään mittaan, että alan itsekin uskoa väittämääni, jonka mukaan omaisuudesta ei ole kuin harmia. Viikonvaihteessa pohdin, että parempi olisi vissiin ostaa rantaan kunnon ranturi, mutta tuskinpa sekään toimisi, koska se on omaisuutta.

Olisin voinut jättää mökkiviikonlopun senkin vuoksi väliin, että heikko kalakevät jatkui edelleen. Olimme Vennon Heikin kanssa lauantaina taimen- ja haukijahdissa liki seitsemän tuntia ja ainoaksi saaliiksi jäi yksi hauki. Yritin vielä sunnuntainakin kolme tuntia, mutta tuloksena oli silloinkin vain yksi hauki.

Heikin hauki painoi 3,8 kiloa, joista puolet tuli varmaan kalan kyljessä majailleista meren madoista, mitä lienevät lajiaan.

Ehkä syynä oli se, että kahdeksan asteen lämpöä lähennellyt merivesi oli alhaalla. Vastapainoksi tuuli henkäili otollisesti etelästä ja lounaasta. Niin lämmintä Korppoon suunnalla ei kuitenkaan ole vielä ollut, että hauen kudusta olisi näkynyt merkkejä Långvikeniä lukuunottamatta.

En ole kuullut kevään mittaan kovin merkittäviä kalasaavutuksia keneltäkään Saton Nikoa lukuunottamatta: hän onnistui puhkaisemaan kymppikilon rajan.

Vaimo yritti viikonvaihteessa onkia molempina päivinä siikaa, mutta sai vain yhden. Siikakausi taitaa olla ohi, sillä muut kalalajit söivät nyt ahkerasti matoja poikki.

Verkoista tuli kahden päivän liottamisella yksi ahven ja kämmenen kokoinen kampela.

Tämmöisenä viikonloppuna, kun mikään ei toiminut, olin kiitollinen siitä, että vaimo osasi lohduttaa ja pysyä hyvällä päällä. Muuten olisin hypännyt huussin mustasta aukosta sisään. Huonolla tuurillani olisin jäänyt pytyn reunoihin jumiin.

KALAUKKELÍ ON KUULLUT, ETTÄ silmälasipäisten itsetyydytyskisojen finaalissa hävijälle tuli tippa linssiin.

 

 

Vastaa