Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Näin kabinettipäätös veneverosta jäi syntymättä, osa 3

Tämä on jatkoa hallituksen salaisista kabinettineuvotteluista tehdyille paljastuksille, jotka alkoivat tässä blogissa 13.1. ja jatkuivat 20.1.

Petteri (kok): Vene- ja moottoripyöräverosta on tullut nyt niin paljon lunta tupaan, että eiköhän pojat luovuta koko hommasta. Eihän siitä löytynyt toimivaa ja tuottavaa mallia.

Timo (ps): Höpö höpö, onhan se tuottanut vaahtoa suunpieliin yhden Fairy-tehtaan verran ja siihen käytetyllä energialla toimisi sellutehdas vaikka vuoden.  Verosta ei luovutua, kun se on kerran hallitusohjelmaan hakattu.

Juha (kesk): Hallitusohjelmahan on vaan sellainen hauska viihdeohjelma, jota ei tarvi ottaa tosissaan. Palkittiinko meidän jallitus… eikun hallitusohjelma muuten Venla-gaalassa vai hävisikö se Sohvaperunoille, joka sekin toki minua naurattaa? Joku luuli, että me oltaisiin voitettu lastenohjelma -sarja, kun patsaan nappasi joku Sekaisin-niminen ohjelma.

Timo: Vaadin yhä, ettei siittä verosta takuulla luovuta. Mistä ne 50 miljoonaa sitten muuten otettaisiin?

Petteri: Aletaan tietenkin valmistella veneiden käyttömaksua. Niissähän on siihen tarvittavat mustat laatikot jo valmiina. Mitä niissä nyt lukeekaan…. Mercury ja Suzuki, paitsi isommissa jahdeissa. Öh, ne täytyykin sitten jättää käyttömaksun ulkopuolelle.

Juha: Selva, sanoi peräprutkukauppias. Annetaan käyttömaksu meidän Annen ministeriön valmisteltavaksi. Tulee taas sellainen kuva, että tämä touhukas hallitus muka tekisi jotain.

Petteri: Kuules Timo, mitä jos sovitaan, että sinä luovut veneverosta sitä vastaan, että veneiden käyttömaksu pannaan koskemaan vain venepakolaisia ja muita maahanmuuttajia. Uupumaan jäävä rahapotti voidaan vähentää kehitysavusta. Suomi suomalaisille ja maksut mamuille, eiks jeh?

Twiit, twiit.

Timo: Kuuleko media? Veneverosta on luovuttava heti!

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ rekkakuskit järjestävät aina peruuttaessaan peep-shown.

Yksi vastaus artikkeliin “Näin kabinettipäätös veneverosta jäi syntymättä, osa 3”

  1. Latosaaren Affena

    Juuri noinhan se valmistelu meni. Miljoonajahdeista olisi ehkä mennyt vähemmän veroa kuin tuhannen egun vanhasta perämoottoriveneestä. Trafi tietää rekisteröidyn veneen pituuden, moottoritehon ja vuosimallit. Näitä tietoja skaalaamalla ja yhdistämällä oltaisiin haluttaessa saatu myös oikeudenmukainen vero. Sitä vaan ei porvarihallitus halunnut, vaikka takinkäännön mestari Soini leukaili ”herrojen huvikuunareista” mediassa. En minä veneveroa kannata kun itsellä on kaksi mökkivenettä (toinen ”verovene”). Riepoo vain tuo valmistelu, jossa suurin verotaakka suhteessa veneen arvoon olisi tullut pienille perämoottoriveneille.


Vastaa