Kala-apajilla

BLOGIT | Kala-apajilla

Urheilukalastajien Ronaldo

Ei tästä taaskaan taida mitään tulla, tuumin istuessani lauantaina aamulla pilkillä Särkänsalmen siltapenkereen pielessä. Keli oli mukavan leuto, mutta kairanreijistä nousi vain sinttejä. Sama ongelma näytti vaivaavan pariakymmentä muutakin pilkkijää ympärilläni. Hiljaista oli.

Aamutuimaan merestä nousi ensimmäiseksi kiiski. Tapailin Pepe Willbergiä ja lauloin" Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä näen mä ihan lähelläin...."
Aamutuimaan merestä nousi ensimmäiseksi kiiski. Tapailin Pepe Willbergiä ja lauloin” Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä näen mä ihan lähelläin….”

Kun sain jäälle ensimmäisen kuhan muistin, että viime pilkkisesonkina 42-senttisen mittakuhan saalistus jäi minulta pahasti kesken. Silloin ehdin saada 61 kuhaa, joista ei yksikään yltänyt tuohon 42 senttiin.

Päätin alkaa laskea uusia kuhia vanhojen jatkeeksi. Sainkin niitä viikonlopun aikana lisää seitsemän, mutta yksikään ei yltänyt lähellekään täyttä mittaa. Pääasiassa kuhat olivat pituudeltaan parikymmensenttisiä rääpäleitä.

Nyt olen siis saanut peräkkäin yhteensä 68 alamittaista kuhaa. Saapa nähdä, meneekö sata rikki ennen kuin mittakuha irtoaa.

Särkänsalmelta alkoi aamun edetessä nousta muutamia pannukelpoisia ahvenia.
Särkänsalmelta alkoi aamun edetessä nousta muutamia pannukelpoisia ahvenia.

Lauantaina Särkänsalmella aamupäivä näytti jatkuvan muilla hiljaisena, mutta itselläni meno parani hieman. Ehdin saada viitisentoista pannukarkeaa ahventa pussiini ennen kuin päätin vaihtaa paikkaa veljeni perässä Luonnonmaan Kultarannan ja Naantalin vanhankaupungin väliselle aukolle.

Aamuvarhaisella Naantalinsalmen sillan autolla ylittäessäni Naantalin aukolla ei näkynyt ainuttakaan pilkkijää, minkä uskoin tarkoittavan sitä, että myrsky ja leuto sää olivat heikentäneet jäät. Puoliltapäivin veljeni kertoi kuitenkin, että jäätä oli Naantalin aukollakin vajaat kymmenkunta senttiä eli saman verran kuin Särkänsalmella. Ei muuta kuin paikan vaihtoon.

Naantalin aukolla ei ollut kovin monta pilkkijää vielä iltapäivälläkään. Luistelijat ja hiihtäjätkin katsoivat viisaammaksi pysyä aukolta poissa, tosin Taimonrannan auratulla baanalla heitä oli ainakin sunnuntaina, kuten myös Luolalanjärvellä.

Pilkkijöiden  olisi kannattanut olla pilkillä, sillä ahven alkoi syödä tolkuttomasti. Tein iltapäivän aikana vain puolen tusinaa reikää ja lähes koko saaliini nousi kolmesta reiästä. Kun kolmen aikaan iltapäivällä laskin pussiini panemani, perattaviksi kelpuuttamani ahveneni, laskin niitä olleen yhteensä 89. Jos päivän aikana saadut sintit lasketaan mukaan, kokonaissaalis nousi varmasti noin 120:een ahveneen.

Tunsin olevani urheilukalastajien Ronaldo, kun olin siihen asti luullut olevani Hans Backe.

Olihan ahvenia mukava nostella, mutta perkaamiseen meni melkein kaksi tuntia.

Jopa veljeni Jouni sai hyvin ahvenia, vaikka hänen kasansa oli pienempi kuin etualalla oleva minun kasani, jossa tässä vaiheessa oli 55 ahventa. Veljeni ahvenet olivat kuitenkin isompia, mutta hänhän onkin isoveljeni.
Jopa veljeni Jouni sai hyvin ahvenia, vaikka hänen kasansa oli pienempi kuin etualalla oleva minun kasani, jossa tässä vaiheessa oli 55 ahventa. Veljeni ahvenet olivat kuitenkin isompia, mutta hänhän onkin isoveljeni.
Ahvenet olivat niin hanakalla syönnillä, että olivat kiinni milloin mistäkin.
Ahvenet olivat niin hanakalla syönnillä, että olivat kiinni milloin mistäkin.
Sää suosi sunnuntaina pilkkijöitä.
Sää suosi sunnuntaina pilkkijöitä.

En tietenkään malttanut olla lähtemättä sunnuntaina koittamaan onneani uudelleen. Ilman lämpötila oli muutaman asteen pakkasen puolella ja aurinko paistoi. Pilkkijöitäkin oli Naantalin aukolla nyt selvästi enemmän liikkeellä kuin sunnuntaina. Syönti ei ollut samaa luokkaa, mutta sain silti 33 ahventa pussiini.

Viikonvaihteen ahvenet eivät olleet kooltaan kovin suuria ja niiden perkaaminen olikin aika pipertämistä. Ai, että mitäkö tein itseltäni yli jääneille kaloille? Jaoin tietenkin niille tutuilleni, jotka ymmärsivät kehua minua eniten. Kiittelivät vielä jälkikäteen. Antaminen on mukavaa, kun on mistä antaa.

Hymyilin ja olin viikonlopusta onnellinen.

KALAUKKELI ON KUULLUT kuntosalilla paljastuneen, että kehonhallintamenetelmän keksijä olikin Pontius Pilates.

Vastaa