Näe ja koe

NÄE JA KOE | Annamari Nurminen |

Bussi vie Turun satamasta suoraan Kemiönsaaren Kasnäsiin

Uusi bussiyhteys on kesäkuun alusta kuljettanut matkailijoita Turun satamasta suoraan Kemiönsaaren Kasnäsiin.

– Tarkoituksemme on tarjota turkulaisille ja varsinaissuomalaisille suora yhteys ulkosaaristoon, kertoo Kemiönsaaren matkailupäällikkö Benjamin Donner.

Uusi Archipelago HopOn -bussiyhteys on osa varausjärjestelmää, josta Donnerin mukaan pääsee varaamaan paitsi bussilippuja myös majoituksen ja esimerkiksi retkiä.

– Bussilippuja voi kyllä ostaa myös bussista, joten etukäteisvarauksia ei tarvita, Benjamin Donner kertoo.
HopOn -systeemin varausjärjestelmä on alkumetreillä takkuillut, mutta matkailijamäärä on Donnerin mukaan ollut ilahduttavan suuri.

– Hiukan epäilin, että turisteja ei riittäisi busseihin, mutta hyvin tämä yhteys on kuitenkin löydetty. Olen siinä uskossa, että kun tämä kesä menee kokeilujaksona, saadaan linjalle tulevina vuosina runsaasti matkustajia.

Kemiönsaaren matkailussa uskotaan, että uutta bussiyhteyttä käyttävät erityisesti varsinaissuomalaiset, mutta markkinointia suunnataan myös Ruotsista saapuville turisteille. Heillekin myydään sekä Kemiönsaaren päiväretkiä että pitempiä viipymisiä.

– Kaikki Kemiönsaaren retket eivät sovellu päivämatkailuun, mutta esimerkiksi Bengtskärin majakalle ehtii aamulaivalta hyvin ja vielä iltalähdölle takaisin Turkuun, Donner kehaisee.

Kemiönsaari valittiin viime vuonna Vuoden kotimaankohteeksi ja Örön linnakesaaren vierasvenesatama puolestaan Vuoden 2017 vierasvenesatamaksi.

Kunniamaininnat ovat Donnerin mukaan kirittäneet Kemiönsaaren matkailua. Kunnassa on huomattu, että erityisen runsaasti on kasvanut ryhmäryhmämatkailu.

– Se on kasvanut isolla vauhdilla, ja näyttää kasvavan edelleen, Benjamin Donner sanoo.

Vastaa