Näe ja koe

NÄE JA KOE | Turun Sanomat |

Kemiönsaarella vietetään tällä viikolla ravintolapäiviä

– Kesäkauden jälkeen saaristolaisilla on taipumusta hieman horrostaa, naurahtaa projektiassistentti Maria Pick Yhteisillä eväillä lähiruoka kasvuun Varsinais-Suomessa -hankkeesta.
 
 
– Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävien Kemiönsaaren ravintolapäivien tarkoituksena onkin pitää meidät kaikki hereillä ja muistuttaa, että saaristossa on mahdollisuus nauttia ihanista makuelämyksistä ympäri vuoden, vaikka tarjonta ei olekaan aivan yhtä runsasta kuin kesäkaudella.
 
Ravintolapäivät toteutetaan yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa, ja tapahtuman toivotaan kannustavan paikallisia asukkaita, vapaa-ajan viettäjiä sekä lähialueiden asukkaita nauttimaan lähiruokaherkuista Kemiönsaaren eri ravintoloissa ja kahviloissa.

98% Kemiönsaarelta

Ravintolapäivien aikana on tarjolla ”98% Kemiönsaarelta” -lounaita maanantaista perjantaihin (Lalla Vinde, Kemiö), sekä joka päivä kala-aterioita (Taalintehtaan Holmbergs Fisk & Café Four C) ja 20 euron ateriakokonaisuuksia (Hostel Panget, Dragsfjärd).
 
Luvassa on myös erikoisuuksia: lounaskahvila Café Adélen omistaja on kotoisin Kittilästä, ja hän valmistaa torstaina 19.10. lapsuutensa poronkäristystä ja jälkiruoaksi lakkakakkua.
 
Lauantaina 21.10 on mahdollisuus herkutella Finnhovan rosvopaistilla Storfinnhova gårdissa tai nauttia naudan niskaa Söderlångvikin kartanon kahvilan iltamenussa.
 
Kemiön vanhassa apteekissa voi nauttia ”98% Kemiönsaarelta” -brunssin sekä lauantaina että sunnuntaina.
 
Lisäksi sunnuntaina 22.10. Västanfjärdin entisessä Brännbodan koulussa (Bed & breakfast kansakoulu) vietetään lammaspäivää.
 
Kemiönsaaren Ravintolapäivät toteutetaan Yhteisillä eväillä lähiruoka kasvuun Varsinais-Suomessa -hankkeen puitteissa.
 
 
Lisätietoja tapahtumasta www.visitkimitoon.fi.

Vastaa