Näe ja koe

NÄE JA KOE | Jonna Lankinen |

Taalintehtaalla taas keskiaikaiset saaristolaismarkkinat

Tänä viikonloppuna järjestettävä September Open -tapahtuma on ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen.
 
 
 
Viime vuonna Taalintehtaan September Open -tapahtumassa vieraili noin 6 000 kävijää.
 
– Määrä on niin suuri, että tapahtuma laajennettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksipäiväiseksi, kertoo Kemiönsaaren matkailupäällikkö Benjamin Donner.
 
September Open -ilmaistapahtuma on Kemiönsaaren kunnan ja paikallisten yrittäjien yhteinen suurponnistus. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja se on noussut nopeasti saariston suosituimpien tapahtumien joukkoon. Tapahtuman ohjelma onkin monipuolinen.
 
Tulevana viikonloppuna 9.–10. syyskuuta Taalintehtaalla on yhtä aikaa monenlaista tapahtumaa Keskiaikaisista saaristolaismarkkinoista Sadonkorjuumarkkinoihin ja muuhun ohjelmaan.

Keskiaikaista ohjelmaa

Keskiaikaisilla saaristolaismarkkinoilla nähdään Rohan Tallien esittämänä hevosturnajaiset, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Markkinoilla nähdään myös viikinkiajan taistelunäytöksiä, narreja, akrobaatteja ja sirkusartisteja sekä kuullaan keskiaikaista musiikkia, kelttihenkistä folkrockia ja muuta folkmusiikkia.
 
Lapsille on järjestetty taistelutalutusratsastusta, pehmomiekkailua, kasvomaalausta, jousiammuntaa sekä ratsastusta norjanvuonohevosella. Keppihevostyöpajassa voi jokainen tehdä oman kepparinsa.

Merellisyyttä ja kotien tarinoita

Aikuisia voi kiinnostaa mahdollisuus maksulliseen yleisöpurjehdukseen kaljaasi Olgalla, kajakkimelonnan kokeileminen tai tutustuminen Taalintehtaan ruukin koteihin.
 
Taalintehtaalaiset hahmottavat edelleen kyläalueensa sen mukaan, miten rakennukset on alunperin nimetty. Kadunnimiä ei kylällä juurikaan käytetä, vaan kylillä puhutaan esimerkiksi Marmoripalatsista, Siperiasta, Koirankopista, Nybyggningenistä, Honolulusta ja Lillanista. Sunnuntaina kävijöillä on mahdollisuus tutustua muutamiin näistä kodeista.

Tietoiskuja miniseminaarista

Jalkoja voi lepuuttaa museobussikierroksilla tai mennä Bio Ponyn miniseminaariin kuulemaan Itämerta uhkaavasta rehevöitymisestä sekä siitä, kuinka haitallisten aineiden tai ravinteiden pääsy mereen voitaisiin estää.
 
Puhujina tilaisuudessa on muun muassa meribiologi ja sukeltaja Juha ”Roope” Flinkman, MMM:n neuvotteleva virkamies Maisa Biström, europarlamentaarikko Nils Torvalds ja tilanhoitaja Leila Waren-Backström. Tohtori ja tutkija Ilkka Herliniltä on luvassa videotervehdys.
 
Tapahtuman nettisivuilta löytyy paitsi tarkempi ohjelmakuvaus, myös tiedot linja-autoyhteyksistä Taalintehtaalle sekä Turusta että Helsingistä. Paikalle on mahdollista saapua päiväreissulle tai vaihtoehtoisesti yöpyä joissakin alueen monista majoituspaikoista.
 
 
Keskiaikaiset saaristolaismarkkinat | Sadonkorjuumarkkinat | Näytteilleasettajat & myyjät
Taalintehtaalla lauantaina 9.9. kello 10–19 ja sunnuntaina 10.9. kello 10–17
 
 

Vastaa