Näe ja koe

NÄE JA KOE | Turun Sanomat |

Turun yliopiston kuoro tuo valoisan sointinsa saaristoon

Turun yliopiston kuoro konsertoi tulevana viikonloppuna Paraisilla, Sauvossa ja Rymättylässä. Konsertin lauluissa kuuluu onni ja seesteisyys, toisaalta myös kaipuu ja tuska.
 
 
Turun yliopiston kuoro tuo saariston kirkkoihin kotimaisen kuoromusiikin helmiä sekä suomen että ruotsin kielellä.
 
Kuoro konsertoi tulevana viikonloppuna Sauvossa, Paraisilla ja Rymättylässä, ja luvassa on teoksia suomalaisilta nykysäveltäjiltä, kuoromusiikin klassikoita sekä täysin uutta kuoromusiikkia.
 
Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi kuoro esittää kahden suomalaissäveltäjän tilausteokset, jotka saivat ensi-iltansa kuoron 30-vuotisjuhlakonsertissa huhtikuussa.
 
Nuoren säveltäjälupauksen ja kuoron tenorin Arttu Punkkisen Metsä-teoksessa tunnelmoidaan luonnon tuoksuja ja leikitellään oksilla oravien kanssa.
 
Kuoron entisen taiteellisen johtajan Mikko Sidoroffin filosofisessa Motiivi numero 2 -teoksessa puolestaan pohditaan, mitä uskallus on.

Tunnettujen runoilijoiden tekstejä ja säveltäjien sointuja

Konsertissa kuullaan musiikkia myös monelta muulta suomalaiselta nykysäveltäjältä, kuten Anna-Mari Kähärältä ja Jaakko Mäntyjärveltä.
 
Kuoro esittää myös pitkäaikaisen lempisäveltäjänsä Toivo Kuulan teoksia sekä Jean Sibeliuksen musiikkia.
 
Ohjelmisto koostuu sekä luontokuvista että ihmisyyden yhdistymisestä niihin.
 
Kappaleiden sanoitusten takana on kuuluisia runoilijoita, kuten Mika Waltari, Eeva-Liisa Manner sekä V. A. Koskenniemi.
 
– Maisemia on monia: vastakäännetty pelto, sen lämmin multa sekä tuoksuva metsä täynnä mansikoita, mutta myös lintujen kaihoisa laulu veden yllä ja sodan korventama maa.
 
– Ensimmäisissä kuvissa on onni ja seesteisyys, jälkimmäisissä kaipuu ja tuska. Kappaleiden kuvissa näkyvät ihmisyyden ihanuus ja samalla sen kivut, kuoron taiteellinen johtaja Elisa Huovinen avaa konsertin tunnelmia.
 
 
 
 
Turun yliopiston kuoro on noin 70 laulajan sekakuoro, joka on osallistunut kansainvälisiin kuorokilpailuihin ja konsertoi säännöllisesti myös ulkomailla.
 
Tällä hetkellä kuoro valmistautuu helmikuussa 2018 esitettävään Ruusun varjo -musikaaliin sekä myöhemmin syksyllä joulukonsertteihinsa Turussa 7.12. ja Salon Halikossa 16.12.
 
Valoon – Turun yliopiston kuoron saaristokiertue
 
La 16.9.2017 klo 14:00 Sauvon kirkko
La 16.9.2017 klo 18:15 Paraisten kirkko
Su 17.9.2017 klo 14:00 Rymättylän kirkko

 
 

Vastaa