Näe ja koe

NÄE JA KOE | Annamari Nurminen |

Uusi bussiyhteys vie Turusta Rymättylän Hankaan

Autottomien saaristoyhteydet paranevat entisestään, kun uusi bussiyhteys yhdistää Turun keskustan ja Seilin saareen sekä Nauvoon kuljettavan lautan.

 

Saariston pienen rengastien lauttayhteyksistä vastaava Sundqvist Investments Oy aloitti maanantaina bussilinjan Turun keskustasta Rymättylän Hankaan. Yhtiön matkustaja-autolautta m/s Östern kulkee Hangan lauttalaiturista Seilin saaren kautta Nauvoon ja takaisin.

– Tämä bussilinja palvelee niitä matkustajia, jotka haluavat päästä saaristoon ja lautalle ilman henkilöautoa, sanoo toimitusjohtaja Mats Sundqvist.
Linja-auto lähtee Turun kauppatorilta Ortodoksisen kirkon edestä ja pysähtyy matkalla Naantalin linja-autoasemalla. Vuorot kulkevat kolmasti päivässä ja ne on ajoitettu niin, että bussilla ehtii lautalle ja lautalta puolestaan bussin kyytiin.

Sundqvistin mukaan bussivuoroja ajetaan koulujen alkuun saakka. Liput Hankaan ja Naantaliin maksavat 8–10 euroa aikuisilta ja lapsilta 4–5 euroa. Matka m/s Östernillä maksaa aikuisilta kuusi euroa ja yli nelivuotiailta lapsilta kolme euroa.
Bussiyhteys on Sundqvist Investmentsin ja hankolaisen Friman Resor bussiyhtiön yhteistyössä toteuttama.

Vastaa