Näe ja koe

NÄE JA KOE | Annamari Nurminen |

Yhteys Turusta Seiliin vetää väkeä

– Yllättävän hyvin väki on löytänyt tämän uuden reitin, vaikka vastaava yhteys Turun ja Nauvon välillä on ollut viimeksi vuosikymmeniä sitten, sanoo Gustav Ramberg Vitharun-varustamosta.

Rederi Ab Vitharun aloitti Saaristolinja-nimeä kantavan yhteysliikenteen 10. kesäkuuta. Yhtiö liikennöi kesällä myös väliä Kasnäs-Örö-Kasnäs.

M/S Fanny kulkee jokirannasta Seilin kautta Nauvoon ja takaisin joka päivä elokuuhun saakka. Alukseen mahtuu 100 matkustajaa ja polkupyöriä.

Meno-paluulippu Turusta Seiliin maksaa 34 euroa ja Nauvoon 36 euroa. Pyörän kuljettaminen maksaa kolme euroa matkalipun lisäksi.

– Pyöriä mahtuu kyllä mukaan, sillä meillä on varattu 60 neliön tila niille, Gustav Ramberg lupaa.

Useimpien päämääränä on Seili

Gustav Rambergin mukaan pääosa asiakkaista matkustaa Seiliin, mutta Nauvoon kulkevien määrä on vähitellen lisääntynyt.

– Meillä on ollut jo tähän mennessä keskimäärin nelisenkymmentä matkustajaa päivässä. Noin kaksi kolmasosaa heistä on jäänyt kyydistä Seilissä, Ramberg kertoo.

Alus liikennöi myös juhannusviikonloppuna jokaisena päivänä. Paikkoja on tähän mennessä riittänyt myös matkustajille, jotka eivät ole varanneet lippuaan ennakkoon.

– Noin puolet asiakkaista on tullut ilman ennakkovarausta, mutta kesän mittaa tilanne saattaa muuttua, ja liput olisi hyvä varata etukäteen, Ramberg sanoo.

Seilin palvelut ovat laajentuneet

Uusi yhteys liittyy Seilin saaren matkailupalvelujen laajenemiseen. Tämän kesän alusta saareen on saatu majoitus- ja ravintolatoimintaa, kun aiemmin Siellä on ollut vain pienimuotoinen kahvila ja sinne on päässyt käymään ainoastaan päiväretkille.

Uusia matkailupalveluja Seilissä tuottaa Skärgårdskompaniet-yritys, jolle Turun yliopisto on vuokrannut 10 rakennusta saarelta. Skärgårdskompaniet tuottaa ravintola- ja matkailupalveluja myös Örön entisellä linnakesaarella.

Vastaa